Lydnads pepp!

Ja dra mig baklänges på en liten vagn! Idag har vi faktiskt tränat lydnad, rallylydnad och lite freestyle i 1h. Inomhus. Kändes så lyxigt att kunna vara inne i en jättefin hall.

Jag tragglade massa, massa fotgående med Bengt. Jag har, tydligen, belönat mest när han sitter i utgångsposition. Så därför har han fått ett konstigt fotgående där han liksom hela tiden går och är beredd att sätta sig ner. Nästan så han drar rumpan i marken. Så fort jag saktar ner eller svänger så sätter han sig.

Det blir ju -10p för fel övning om hunden sätter sig ner t.ex. vid 360 svängarna i rallylydnad. Jag började med att belöna massor, massor, massor! Så fort han tog ett steg fick han en godis i munnen. Tänkte även på att belöna nedanför hakan och inte ovanför huvudet, vill ju inte uppmuntra honom till att sätta sig.

Detta gav resultat snabbt. Efter bara någon minut kunde jag göra svängar och även gå slalom med honom. Visst han tappade lite position och så men det viktigaste just i detta passet var ju att han INTE skulle sätta sig. I slalomet backade han även när han hamnade lite före, så han jobbade verkligen aktivt med att hitta positionen.

Vi testade även av statusen på momenten inkallning och hopp över hinder. Körde baklängesmarsch med sitt/ligg/stå. Jag blev imponerad över hur mycket han kommer ihåg! Duktig hund ❤

Det var inte särskilt mycket frustrationsskall heller, skönt! Sist avlutade vi med lite freestyle moment som snurra/turn, slalom, åtta och även gå mellan benen. Kul!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: