Agilitytävling

Idag var det agility i Kinnaredshallen. Tredje gången som vi tävlar där. Jag gillar verkligen att dom kör klart en storleksklass i taget. Då tar inte tävlingen hela dagen, supersmidigt.

Idag var det endast två lopp. Började med hoppklassen. En bana där man helst ville vara offensiv och ligga före hunden. Jag planerade in två blindbyten, lite osäker på om jag skulle hinna dit i tid. Samt om min tajming skulle vara bra. MEN joooooo så bra det blev. Jag hann! Stolt över mig själv som vågade satsa. Ett riktigt bra lopp men tyvärr så gick Bengt ur när det var en pinne kvar i slalomet. Innan jag hann reagera så hade han stuckit vidare och tog hoppet som var efter. Det började hända lite för ofta på tävling och träning att han går ur. Jag får verkligen inte släppa igenom detta beteendet på tävling. Givetvis inte på träning heller, men det gör jag ju inte. Han hade fått en bra tid annars. Men jaja, vad är väl en bal på slottet 😉

Riktig taggad inför agilityklass. Samtliga kontaktfältshinder med, yes. Bengt gjorde ett jättebra lopp, felfritt. Men alltså vad hjälper det när det var 9 st andra som också gjorde felfritt. Det känns tråkigt att man måste göra ett perfekt lopp för att få pinne i klass 1, som är lägsta klassen i agility. Bengt fick ingen pinne då tiden inte räckte till. Han tappade lite fart i slalomet, vippen och balansen. Sen tappar han lite i tunnlarna också. Livet är hårt. Jag är förvånad över att så många nollade. Men jag såg också att många hjälpte sina hundar ner för balansen. Så om förarna inte hade hunnit dit hade troligtvis hunden hoppat. Det känns ju lovande för mig och Bengt inför framtida lopp. Vår styrka är våra kontaktfält, jag behöver inte vara där och peta.

Så se upp alla “petare” nästa gång tar vi er! 😉

Kändes jätteskönt att få nolla ett lopp <2 Grymt imponerad över att Bengt tog alla tunnlarna också. Det var ett tag sedan nu som han sprang runt tunneln. Han har bara gått bättre och bättre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: