Spår igen

4st 24h gamla spår. 2 vinklar i varje.

När jag la spåren igår tänkte jag att jag skulle utmana Bengt. Så spåren gick över promenadstigar där jag vet att folk går med hundar mycket. Jag blev mycket nöjd över att han inte ens funderade på att promenera iväg på stigen. Jag tycker att han har ett helt annat fokus nu. Han fokuserar verkligen på spåret.

Jag släppte honom även en bit ifrån spårstart så han skulle få leta upp spåret. I öppenklass i viltspår är det ju en ruta på 25*25 m som spåret ska börja någonstans i. Tänker att det är bra att lägga in det momentet också.

Det svår är dock att inte styra honom med kopplet, alltså påverka honom. Bengt har ju tyvärr lärt sig att så fort jag drar i kopplet så är han på väg åt fel håll. Oh no. Så därför försöker jag hålla emot kopplet hela tiden och dra hela tiden. Det jag vill är att han ska envisas med att “jooo spåret går hitåt” och verkligen gräva ner sig och dra iväg mig åt rätt håll. Istället för att ge med sig så fort kopplet sträcks.

Det känns lättare att göra så här än att sluta påverka honom med kopplet, för det kommer jag inte att kunna sluta med. Jag kommer alltid att dra och hålla på. Så bättre att lära honom att ignorera mitt dragande och träna honom att följa spåret och inte ge sig när han har spåret.

Ska bli spännande och se vart det slutar 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: