Spår

Igår la jag spår till Bengt, 4st spår. Idag har vi gått dom, 24h gamla spår. Spåren är korta och med fokus på vinklar. Bengt han är alldeles för ivrig och snabb i spåret vilket gör att han missar vinklarna. Han tappar spåret och börjar springa runt för att leta efter spåret och det är ingen bra strategi. Så jag har jobbat mycket med att få ner tempot och öka motivationen till att följa spåret med fullt fokus. Bengt gillar att spåra men han gillar också att gräva eller jaga/titta på fåglar 😀

Idag var första gången som jag verkligen såg att träningen vi gjort har gett resultat. Han hade lugnare tempo genom alla spåren. Han spårar i och för sig endast i koppellängd så det finns ingen möjlighet att springa runt som en tok.  Han var mycket mer noggrann vid vinklarna och stötte inte på några större bekymmer där.

Jag har tränat så att jag lägger korta spår med 1-2 vinklar i. Efter sista vinkeln ställer jag en tom skål. När vi sedan går spåret så får han mat i skålen. Bengt älskar mat så detta kändes som en bra strategi. Budskapet till Bengt ska vara “Följ spåret så kommer du till matskålen”. Jag tycker att både hans teknik och tempo har förbättrats med denna “metoden”.

Jag har även lagt nya spår idag som vi ska gå imorgon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: