WOW nr 1

Ja alltså WOW vilket träningspass vi hade idag! Idag är han dyr Bengt, väldigt dyr ❤

Vi började med att köra hela balansen. Han brukar normalt vara försiktig över första gången precis som om han är osäker på om det är vippen eller balansen. Men OJ inte idag, han drog över i full fart och gjorde ett MEGA hopp över kontaktfältet. Men OJ fort gick det. BRA! Förbättring. Ja förbättring av farten men försämring kring pricksäkerheten av kontaktfält 😀 Så gjorde han några skick över hela balansen men filt på nedfarten men ICKE, det hjälpte inte denna gången. Fort och fel var det som gällde. Så det blev till att bara köra nedfart. Köra från nedersta tredje delen, sedan jobba upp till att skicka från 2/3 av balansen och sedan hela nedfarten. Då blev det fler träffar än missar. Hundträning enligt mig handlar om att minska felbeteende och utförandet av dessa. Jag vill inte att hunden upprepar felbeteendet flera gånger. Överlag gick denna träningen framåt.

A-et var ju bara WOW träffar, sååå låga och sååå fina ❤ Love you Bengt. Gjorde en liten bana där A-et var med och han sprang hela kombinationen väldigt bra.

Vippen gjorde vi 2av2på, både med bang-it-games och med skick över balansen. Här måste vi jobba mer för att få ett säkrare beteende med mer fart och självförtroende.

Sen avslutade vi träningen med att köra 12 pinnars slalom. Vi har tragglat mycket ingångar med 4 och 8 pinnar och då vill jag gärna inför tävling bara köra igenom 12 pinnar så han “vet vad som gäller”. Och WOW WOW WOW jag tror jag dör så snabbt han sprang slalom. Snabbaste slalomet han någonsin har gjort. 3 gånger med mig på olika sidor. Jag pressade honom genom att ligga lite före samt hetsa med rösten. Jag har inte gjort det tidigare då han lätt går upp i stress och jag trodde han skulle ploppa ur slalom då och stå och skälla på mig. Men icke, han drog på istället. Kändes helt magiskt att få avsluta träningen så ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: