Inomhusträning

Japp idag blev det inomhusträning i kinnaredshallen. Nöta, nöta, nöta kontaktfält. Bengt har haft bra träffar på balansen, har ju även tagit uppflyttningspinnar i agilityklass MEN jag vet inte… jag är inte nöjd. Jag vill ha mer fart och självförtroende på balansen. Så jag bestämde mig idag för att börja om. Köra den metoden som jag egentligen ville köra med från början. Men som tar längre tid.

Så jag sänkte balansen och började om, blev mer fart och då även lite skutt. La dit en filt och då sprang han hela vägen ner. Filten är en hjälp som måste jobbas bort men jag föredrar att hunden gör rätt, vill minimera att hunden upprepar fel beteende om och om igen. Jag är otroligt nöjd med Magis kontaktfält och skulle vilja göra Bengt lika säker och lika bra. Vi får se 🙂 Here we go again i alla fall.

Körde även A:et och där missar han bara när han blir för taggad. Ska träna mer att ha A-et i en banan och bara belöna när han tar kontaktfältet bra. Jag använder bumper på A-et för att få in ett bra rörelsemönster. Magi missade aldrig ett kontaktfält på A-et under hela sin karriär.

Vippen har jag också börjat lära om. Ja, som jag skrev i föra inlägget så är det MYCKET som ska petas i nu, haha. Så blir det när man slarvat med grundträningen 😀 Vid vippen kör vi bang-it games för att belöna upp värdet för vippen och även 2av2på position. Han var otroligt långsam och tyckte vippen var läskig sist vi tävlade. Och så vill jag inte att han ska känna. Fullt fokus på att ta sig till 2av2på vill jag ha. Så det belönade jag idag.

1h träning hade vi, blev ju dock massa pauser också. Ett bra träningspass även om vi har massor kvar innan vi är klara…. om vi nu någonsin blir klara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: