Hur man gör egna tuggben

Köp grissvål…. inte späck 😉

Sätt ugnen på 50 grader.

Klipp svålen i lagom bitar. Jag testade lite olika längder. Man kan ju rulla hur man vill. Om man vill ha långa eller heller korta ben. Variera tjockleken. Kul!

Jag tog först presentsnöre och rulla runt kring svålen. Jag rullade svålen hårt och knöt hårt, så tuggbenen skulle bli kompakta. Men jag bytte sedan till snöre som är för matlagning, tänkte att presentsnöret kanske skulle smälta i ugnen.

Lägg sedan rullarna på en plåt och in i ugnen, ha luckan på glänt. Låt stå i ca 12h och sedan vända dom och ha dom inne i några timmar till. Känn på benen. Är dom hårda överallt?

Nedan följer lite bilder på processen.

Jag kände mig lite “dum” i affären när jag köpte bara detta. Hmmmm konstig människa som ska äta detta 😀 Köpte lite grisknorrar och fötter också.

16443599_10209897455966500_1240546107_n

16425521_10209897455726494_1402689134_n16441677_10209897454926474_284991474_n

16467309_10209897455406486_1928380952_n

16467062_10209897454446462_1539375982_n

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. katharina
    Sep 28, 2017 @ 06:43:31

    Hej å tack för tipset. Hur till lagarde du till grisknorren?

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: