Dagens tävling i Tibro

Inoff agilitytävling i Tibro. Sååå kallt! Varför är det alltid så kallt i ridhus? Visst det var kallt ute men OJ så mycket kallare inne i ridhuset. Makes no sense.

4 lopp blev det. Ville se hur Bengt skulle orka med detta samt vilka problemområden som vi måste träna på. I början på förra säsongen så orkade han inte springa 4 lopp. Vid lopp 3 så vart han sliten och seg i slalom. Vid lopp 4 gick han ur mitt i slalomet och var seg runt hela banan. Men han blev bättre och bättre. I slutet av säsongen var hans bästa lopp det sista av 4 på en tävling i Hässleholm. Så det skulle bli intressant att checka av statusen.

Lopp 1 var sjukt dåligt. Från min sida. Jag hade sååå kass handling, blev passiv och osäker. Gjorde massa blindbyten….? Bengt sprang förbi balansen och gick ur vid näst sista pinnen i slalomet. Så 10 fel + tidsfel. Agilityklass.

Lopp 2 lovade jag mig själv att springa bättre och det känner jag att jag gjorde, Bengt fortfarande lite ofokuserad. Slalomet var förvånansvärt långsamt i både lopp 1 och 2. En hint om att han inte riktigt är “med”. Inte fullt fokus på agilityn. Han är inte sån som blir känslig och orolig av miljön, men han blir lite störd. Vet inte om det är att han vill ha koll på allt (av intresse, inte rädsla) och därför inte kan göra två saker samtidigt. Jag ser honom inte som en miljökänslig hund men ändå blir han ofokuserad på tävling. Detta loppet kändes bättre men jag var otydlig så han drog på säcken  och stampade på släpet och blev då diskad. Samma bana som lopp 1 fast baklänges.

Lopp 3, mycket bättre! Bra fart första sekvensen, blev fel på ingången till slalomet. Sen var det en sekvens som var svår för mig att handla, visste inte alls hur jag skulle göra. Så det blev missförstånd och Bengt missade ett hopp och tog en tunnel istället. Resten gick bra sen.

Lopp 4, sista loppet. Jag var sååå taggad. Och allt gick sååå bra fram till näst sista hindret som var ett hopp. Vi har varit med om en exakt likadant situation tidigare förra sommaren. Då missade Bengt hoppet och det gjorde han idag också. Tusan! Jag visste att han skulle missa så varför hjälpte jag inte honom mer….grrr….. Hans slalom var bäst i detta loppet. Kändes mer taggad även om loppet inte var perfekt, han var på väg mot fel hinder vid några tillfällen. Lite ryckigt.

Notera: Alla tunnlar var raka i dessa 4 lopp, haha… TACK! 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: