Dagens äventyr

Mycket plugg idag, vi håller på med ett grupparbete. Efter att ha pluggat så var det skönt att åka och hämta Emil på förskolan och sedan vidare och träna hund. Idag blev det agility med Bengt. Marken var dock mycket hårdare än jag hade förväntat mig. Så istället för en “spring järnet” bana blev det grundträning.

Dags att träna nu inför helgens tävling 😀 Jag hade egentligen också velat träna kontaktfält men alla hinder står under tak och det är liiite besvärligt att släpa fram allt själv. Grundträningen bestod av två hopp och en kort tunnel. Inspiration från boken “grunden är grunden”.

Jag la tunneln som avslutning efter hopp nr2. Jag upptäckte STORA brister i Bengts grundträning här, haha. Just tvingat framförbyte gick inte bra. Bengt tog bara hoppet. Jag måste nog kliva ut bort från hoppet och bara belöna att han kommer till mig direkt. Nu uppfattade han hela situationen som typ “ta hoppet oavsett vad jag gör” 😀

Vi tränade även slalom. 8-pinnars. Tränade ingångar och att han ska fullfölja slalom självständigt. Han blev lite osäker och tappade fart men det oroar mig inte. Eventuellt så testar jag med 4-pinnar så han blir säkrare på att jobba självständigt innan jag kör 8 igen.

Efter agilityn blev det en långpromenad vid dummemosse. Stort minus för vädret dock, såå lerigt och kladdigt. Inte roligt att ha hund i detta väder. Men hundarna uppskattade promenaden.

Hem igen och laga mat. Efter maten blev det dags för promenad igen. Jag hade tänkt gå utan Emil men ICKE. ICKE säger jag, sa Emil och klättrade upp i barnvagnen. Jag SKA med. Okey då 🙂 Så ut igen på promenad. Han tycker det är roligt att titta på bilar ❤

Strax över 17 000 steg blev det idag. Räknaren finns på mobilen så stegen stämmer inte riktigt, för jag har inte alltid på mig mobilen även om jag försöker komma ihåg det för att kunna få ett korrekt värde.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: