Berikning av hundarnas mat

Hamnade i en mycket intressant diskussion om hur man berika hundarnas mat. Jag brukar dela upp innehållet i matskålen i tre kategorier:

1: Ätbart

Hundmat, tomat, gurka, morötter, sallad osv. Mina hundar äter det mesta, perfekt när man ska rensa ut kylskåpet.

2: Äckligt men ätbart

Clementiner, apelsiner, citron osv. Dessa saker kan dom “råka” äta upp i början och sedan inse “nä det där va inte gott, nu får vi nog kolla lite närmare på vad hon har lagt i matskålen”. Man får givetvis aldrig lägga i något som kan vara farligt för hundarna att “råka äta upp”.

3: Icke ätbart

Jag fick tipset av skedar och det funkade jättebra. Jag la i teskedar i hundarnas matskål, över allt annat som redan låg där.

Alla dessa åtgärder gör ju att hundarna äter långsammare och verkligen får ta tid på sig med maten. Sortera, leta och plocka ut sådant som är ätbart eller icke ätbart.

Som variation till detta få dom ibland köttben, grisfötter eller annat att tugga och slita med. Men då får dom vara ute med detta “mög”.

Sedan har jag massa med Nina Ottosson aktiveringsspel som hundarna tycker är roliga. Stoppa ner hundmaten och sedan får dom röja runt. Perfekt! Hundarna blir väldigt trötta av detta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: